Veel mensen in Nederland wonen op het platteland. Het platteland is namelijk een populaire woonplek. De laatste tijd is het ook veel op het nieuws geweest dat Nederlanders vanuit de grote stad verhuizen naar het platteland, wegens de lagere huizenprijzen op het platteland. We horen echter minder vaak dat mensen juist naar de grote stad verhuizen. Dat is juist zonde want het wonen in de grote stad kent veel voordelen. Deze dingen gaan we in dit artikel bespreken.

Reisafstand naar werk of studie

We beginnen meteen met de meest bekende reden: de reisafstand naar werk of studie. In de grote stad zijn nou eenmaal meer kansen op het gebied van werk en opleidingen. Veel mensen die nu op het platteland wonen, werken dus nu al in de stad. Ze reizen nu elke dag op en neer van hun woonplaats naar hun werk of opleiding. Ze wonen bijvoorbeeld in het groene hart en werken in Den Haag. Stel ze verhuizen naar Den Haag, dan zou hun dat elke dag veel tijd besparen. De tijd die je bespaart kan je weer aan hele andere dingen besteden. Dat is dus een grote winst.  

Voorzieningen van de stad

Een ander bekend voordeel van het wonen in de stad zijn de voorzieningen. Dat begint al bij het verhuizen zelf. Stel je verhuist naar Den Haag, dan is het huren van een verhuiswagen in Den Haag al erg makkelijk. Dat is iets wat wellicht op het platteland meer gedoe zou zijn. In grote steden zijn alle voorzieningen vaak op loopafstand, dit is vaak erg makkelijk. Op het platteland moet je soms zelfs de auto pakken om iets te bereiken. Ook veel gezinnen met kinderen geven aan dit een voordeel te vinden. Hun kinderen kunnen vanaf een bepaalde leeftijd makkelijk zelf op de fiets naar een school en naar hun sport. Terwijl je op het platteland nog tot veel oudere leeftijd vaak gebracht moet worden met de auto vanwege de afstand.