Indien jij op zoek gaat naar een geschikte baan, zul je hoogstwaarschijnlijk al snel geconfronteerd worden met de hoeveelheid banen die momenteel mogelijk zijn. Hierdoor kan het erg lastig zijn om de juiste baan te vinden. Het categoriseren van beroepen kan jou wellicht op weg helpen. 

Ben jij creatief aangelegd en wil jij graag weten welke categorie geschikt is voor jou? In dit artikel deel ik verschillende soorten creatieve beroepen. Tot mijn verbazing zijn de ‘creatieve beroepen’ namelijk onder te verdelen in vijf verschillende soorten.

Creatief en ondernemend

Houd jij van creatieve opdrachten en draag jij graag de verantwoordelijkheid? Dit zijn krachtige eigenschappen. In het bedrijfsleven zullen er immers vaak risico’s genomen moeten worden. Indien dit geen probleem is voor jou, ben jij binnenkort misschien journalist, industrieel ontwerper of modedesigner.

Creatief en ordening

Ben jij creatief aangelegd en vind jij het prettig dat alles overzichtelijk is? Dit is gemakkelijk te combineren. Punctualiteit is immers erg gewenst bij bedrijven. Beroepen als webdesigner of museummedewerker zijn wellicht geschikt voor jou.

Creatief en sociaal

Ben jij graag in contact met anderen om de creativiteit te verbinden en tot iets moois te komen? Personen die mensgericht en dienstverlenend zijn, zijn onmisbaar in het bedrijfsleven. Beroepen als decaan, vertaler of leraar passen bij jou.

Creatief en analytisch

Onderzoeken uitvoeren met een kleine vleug creativiteit. Vind jij dit aantrekkelijk klinken? Wellicht ben jij binnenkort in te huren als copywriter. Gedurende jouw werkdagen zul jij verantwoordelijk zijn voor het schrijven van krachtige teksten, waarover jij vooraf internationale zoekmachine optimalisatie en marktonderzoek voor hebt uitgevoerd. Linkbuilding uitbesteden komt steeds vaker voor, waardoor copywriters onmisbaar zijn op de markt.

Creatief en bezig

Zit jij niet graag stil en laat jij maar al te graag jouw creativiteit zien in jouw werk? Een kantoorbaan zal absoluut niet geschikt zijn voor jou. Ik raad jou aan om te kijken naar beroepen als sieradenontwerper, meubelrestaurateur of kunstenaar.