Een bedrijf draait op gegevens en cijfers. Door deze data kun jij groeien met je bedrijf en weet je of je iets goed of juist niet goed aanpakt. Beslissingen binnen een bedrijf worden dan ook niet besloten door meningen maar door feitelijke cijfers. Hierdoor weet je altijd zeker dat je iets goed of juist niet goed doet. Deze gegevens zal je momenteel waarschijnlijk overal vandaan halen. Denk hierbij aan e-mails, sheets, rapporten en ga zo maar door. Dit is natuurlijk erg onhandig en kost daarmee ook onnodig veel tijd en geld. Als de gegevens binnen een bedrijf toenemen wordt dit ook veel lastiger om bij te houden en weet je ook niet zeker of alles wel klopt. Met de power BI koppeling is dit verleden tijd! In deze tekst lees je meer over deze koppeling en hoe het precies te werk gaat.

 

Wat is de power bi eigenlijk?

Power bi is een intelligente business tool dat is ontworpen door Microsoft. Met deze tool kun je eenvoudig in één bestand alle gegevens vanuit je bedrijf inzien. Dit zorgt ervoor dat er meer overzicht is binnen een bedrijf en dat zorgt weer voor een efficiënte werkflow. Met een power bi rapportage  kun je dus alle data dat binnen jouw bedrijf wordt gegenereerd eenvoudig inzien. Power bi is opgebouwd uit een desktop, een service en een mobile app waarmee je dus overal en altijd de data van je bedrijf kunt zien. Deze drie onderwerpen kunnen ervoor zorgen dat de gegevens binnen je bedrijf overzichtelijk worden waardoor je alleen maar kunt groeien.

 

Wat kost zo’n power bi software?

Power bi is een software die als licentie wordt aangeboden. Deze licenties zijn gericht op de grootte van het bedrijf. Zo betaal je dus meer naar mate de data je zal moeten overzetten. Wel is de standaardlicentie gratis waarmee je de volledige functies kunt gebruiken. Op deze manier kun je kijken of deze software iets is en hoe het te werk gaat. De pro licentie is daarna verkrijgbaar vanaf 8,40 euro per gebruiker per maand. Met deze licentie heb je ook de mogelijkheid om alle data te delen met je collega’s of binnen je bedrijf. Op deze manier bespaar je een hoop kosten als je het vergelijkt met rapportagetools en kun je de software optimaal gebruiken. Voor de grote bedrijven is er ook een premium licentie beschikbaar. Deze licentie is meer gericht op de servicecapiciteit en heeft dus een grote datawarehouse.

gratis Close Upfoto Van Grijze Laptop Stockfoto