Een prusa i3 mk3s+ kopen om direct te kunnen gebruiken. Dat is vaak de reden om de investering te doen. Daardoor is het ook goed om te weten dat er veel modellen zijn die goed direct bruikbaar zijn. Dat komt omdat deze zijn gebaseerd op het zogenaamde plug & play principe. Ze zijn al helemaal klaar voor gebruik. Meer dan de stekker in het stopcontact steken is niet nodig. Deze investering kan dus ook veel opleveren. Het is goed om te kijken welke plus- en minpunten aan deze vorm van printergebruik zitten. Zo maak je de beste keuze.

De beste printer vinden
Wanneer de plug & play 3D printer kopen jouw keuze is, is het zaak de beste optie te vinden. Het is dan vooral belangrijk om te weten welk doel je hebt. Wat wil je maken? Aan de hand daarvan zoek je dan naar de printer die er het best bij past. Het gaat dan bijvoorbeeld om zaken met betrekking tot het ontwerpen en het bedienen van de printer. Wanneer dit allemaal exact aansluit op jouw wensen, dan zal het zo zijn dat je idee├źn perfect tot uiting komen. Dat is een goede reden om ervoor te kiezen.

Leren over nieuwe mogelijkheden
Een 3D printer kopen met een bepaald doel is niet meer dan logisch. Dat neemt niet weg dat je er mogelijk andere zaken mee wil gaan doen in de toekomst. Het is daarom ook altijd goed om te leren welke mogelijkheden de printers nog meer hebben. Het is heel goed mogelijk dat je zakelijk gezien nog meer toepassingen vindt. In dat geval kan je er dus nog meer uit halen als ondernemer. Er zijn tegenwoordig steeds meer zaken die heel flexibel worden aangeboden als het om printers gaat. Denk bijvoorbeeld aan het verwisselen van het heated bed.

Als hobbyist een printer gebruiken
Natuurlijk is een 3D printer kopen tegenwoordig niet meer alleen maar voorbehouden aan ondernemers. Het is door de opkomst van de desktopmodellen ook zo dat de printers een plek in de werkkamer hebben gekregen. Je kan er dus ook mee aan de slag voor eigen gebruik. Soms is het dan wel zo dat het goed is om naar andere kenmerken te kijken. Denk bijvoorbeeld aan printers die heel stil zijn tijdens het printproces. Dit is wel zo handig in huis. Laat je hier dus goed over informeren wanneer je er zelf mee aan de slag wil gaan.