Het klimaatprobleem is een probleem dat anno 2021 niet meer te ontkennen valt. We weten allemaal dat het ontzettend slecht gaat met onze planeet en dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen om dit tij nog te kunnen keren. Een van de meest vervuilende dingen die de gemiddelde mens doet als het gaat om het milieu is autorijden. Het is dan ook niet zo gek dat de minder milieuvervuilende auto’s en manieren van autorijden de laatste jaren enorm in trek zijn geraakt. In deze blog vertellen we je daarom graag meer over deze auto’s en deze manieren van autorijden!

Milieuvriendelijke auto’s

Waar de auto’s vroeger louter op benzine, gas of diesel reden zien we anno 2021 steeds meer nieuwe manieren om de motor te laten draaien. We zien steeds meer elektrische auto’s op de weg en de laatste jaren zien we ook steeds vaker auto’s die op waterstof rijden. Dit waren tot een paar jaar geleden auto’s die onbetaalbaar waren, maar de laatste jaren zijn deze auto’s steeds betaalbaarder geworden. Het is dan ook niet zo gek dat we de laatste jaren steeds meer elektrische auto’s op het Nederlandse wegennet zien. We kunnen je dan ook bijna garanderen dat je tijdens een ritje van een uur minimaal een paar Skoda Enyaq’s tegen zult komen! Dit zal de komende jaren alleen maar toenemen door de dalende prijzen van elektrische auto’s en de toenemende vraag naar milieuvriendelijke oplossingen. 

Milieuvriendelijk autobezit

Naast het rijden in milieuvriendelijke auto’s zijn er ook meer milieuvriendelijke manieren om een auto met een traditionele verbrandingsmotor te rijden. Zo zien we de laatste tijd veel initiatieven die betrekking hebben tot deelauto’s. Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van een deelauto. Zo kun je de auto delen met bekenden, maar ook met onbekenden! Je kunt dan via een applicatie bijvoorbeeld de Ford Mustang Mach E die bij jou in de straat staat reserveren voor het tijdslot dat je de auto nodig hebt. Het kan maar zomaar zijn dat de volgende dag een van je buren deze auto nodig heeft en weer een dag later iemand uit de andere kant van de stad. Zo kunnen verschillende mensen gebruik maken van dezelfde auto en hoeven er onderaan de streep een stuk minder auto’s geproduceerd te worden.