De kans is groot dat je weleens van Tesla gehoord hebt. Wat begon als een bedrijf die tot doel had om een elektrische sportwagen op de markt te brengen is nu doorgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van elektrische auto’s voor consumenten. Het is de afgelopen jaren hard gegaan voor Tesla. Op 1 juli 2003 zag Tesla het levenslicht en bijna zes jaar later (in maart 2009) onthulde Tesla Motors het Model S. Dit was een prototype van een elektrische sportsedan. Model S was een ware revolutie binnen de wereld van elektrisch rijden. De Model S had een goede actieradius die in de loop der tijd steeds verder verbeterd is. Momenteel varieert de actieradius van de huidige uitvoeringen van 420 t/m 613 kilometer.  

Missie Tesla

Het is de missie van Tesla om de transitie naar duurzame energie te versnellen. Tesla werd in 2003 opgericht met het idee om te laten zien dat er geen concessies gedaan te hoeven worden wanneer je besluit om elektrisch te gaan rijden. Sterker nog, het doel is om elektrische auto’s beter, sneller en voordeliger te maken dan de huidige benzineauto’s. Een grote uitdaging die Tesla in de loop der jaren steeds meer gestalte heeft gegeven. Tesla streeft naar een toekomst zonder CO2-uitstoot en ziet dit liever vandaag dan morgen gebeuren. Tesla speelt zeker gezien de huidige ontwikkelingen met het oog op de opwarming van de aarde dan ook een belangrijke rol om de emissie terug te dringen. 

Verschillende modellen

De markt van elektrische auto’s is ongekend gegroeid. Waar Tesla de pionier was, zijn er tegenwoordig steeds meer autoproducenten die ook fors inzetten op het produceren van elektrische auto’s. Het aanbod van zowel Tesla als andere producenten is dan ook enorm gegroeid. Zo heb je naast de alom bekende Tesla modellen ook de Ford Mustang Mach E en de Volkswagen ID3. Kortom, het aanbod van elektrische auto’s is enorm gegroeid waardoor de kans groot is dat er altijd een auto is die past bij jouw wensen en behoeften.